Madrid

El cap informàtic de la Comunitat de Madrid, entre els detinguts en la trama de suposada corrupció municipal i regional

La trama de suposada corrupció municipal i regional cobrava un 3% de comissió per cada adjudicació

RedaccióActualitzat

A poc a poc es van sabent noves informacions de la suposada trama de corrupció municipal i regional, anomenada "operació Púnica", en què s'han detingut una cinquantena de persones. Entre els detinguts, hi ha José Martínez Nicolás, el conseller delegat de l'Agència d'Informàtica de la Comunitat de Madrid, que depèn de la Conselleria de Presidència, Justícia i del portaveu de l'executiu.

També s'ha sabut que la suposada trama cobrava al voltant d'un 3% de comissió per cada contracte d'adjudicació, segons fonts de la investigació. La Fiscalia Anticorrupció ha xifrat que aquest entramat hauria adjudicat en els últims dos anys contractacions per valor de 250 milions d'euros.

Així doncs, els detinguts, entre els quals hi ha l'exvicesecretari de la Comunitat de Madrid i mà dreta d'Esperanza Aguirre, Francisco Granados, i sis alcaldes, cobraven un 3% de comissió a les empreses a canvi d'adjudicar-se un servei públic.

L'operació s'ha saldat de moment amb la detenció de 37 implicats i la imputació de 14 acusats més de cobrar i pagar comissions il·legals per a l'adjudicació d'obres i serveis. També s'han fet 259 registres, 400 requeriments a entitats bancàries i 30 embargaments preventius de vehicles d'alta gamma dels principals investigats, entre els quals hi ha empresaris, funcionaris i diversos càrrecs polítics.

Una de les empreses que més afecta la trama és la multinacional energètica Cofely, on hi ha quatre alts càrrecs detinguts, que va arribar a firmar contractes amb diversos ajuntaments investigats com el de Parla.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut