Barcelona

El cap dels GRAF Tarragona acusa els polítics d'originar un "foc polític i mediàtic"

El cap dels GRAF Tarragona i Terres de l'Ebre, Ricard Expósito, ha llançat una dura crítica contra els polítics en la seva compareixença davant de la comissió d'investigació de l'incendi d'Horta de Sant Joan, on cinc bombers van perdre la vida el 21 de juliol passat. Expósito els ha acusat d'haver creat un foc "polític i mediàtic" i ha demanat respecte per als seus companys morts, respecte que "no s'ha tingut en algunes de les actuacions d'algun membre d'aquesta comissió". El cap dels GRAF Tarragona ha criticat especialment les filtracions a la premsa d'arxius de veu del tràgic moment.

Actualitzat
Ricard Expósito ha estat molt contundent i ha demanat, al començament de la seva intervenció, que sortís de la sala qui hagués filtrat als mitjans les comunicacions entre els efectius en el moment de la tragèdia en què cinc bombers del GRAF Lleida van morir.

Pel comandament del GRAF, hi ha qui "s'ha saltat totes les fronteres del respecte i la dignitat", especialment amb la filtració d'"arxius manipulats" de les comunicacions entre un dels bombers del GRAF Lleida que demanava auxili i les operadores que rebien les seves trucades.

En resposta a les crítiques d'Expósito, el president de la comissió d'investigació, Higini Clotas, ha recalcat que el Parlament persegueix "el rigor i la serietat", i que la font que va filtrar les comunicacions no ha estat la comissió, sinó fonts de la comissió.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut