Madrid

El cap dels GEO defensa l'actuació que van fer a Leganés com "la menys dolenta"

El cap de l'operatiu dels GEO que va intentar desallotjar els terroristes atrinxerats en un pis de Leganés ha defensat al judici de l'11-M l'actuació del grup. El testimoni ha indicat que van optar per demanar als terroristes que sortissin perquè era l'opció "menys dolenta". Els GEO sabien que els islamistes tenien explosius i volien evitar la mort d'agents i terroristes, que finalment es van immolar. A la divuitena sessió, també a la tarda, un policia ha identificat Abdelmajid Bouchar, àlies "El Gamo", com el terrorista que va poder fugir corrent del pis de Leganés.

Actualitzat
El cap dels GEO ha explicat que el dispositiu policial va arribar al pis del carrer Martín Gaite de Leganés a un quart de vuit del vespre del 3 d'abril del 2004. Eren 15 efectius que treballaven amb la informació que a l'immoble hi havia "entre tres i cinc terroristes presumptament relacionats amb l'11-M atrinxerats" i amb explosius.

És per aquest motiu que els agents van descartar entrar per la força a l'habitatge. Els GEO van exigir als terroristes que sortissin perquè estaven envoltats, encara que els van prometre que no els passaria res. La resposta del grup va ser "Entreu vosaltres, mamons", segons ha explicat el testimoni.

Els islamistes van proposar després que un d'ells negociés amb la policia, petició que els GEO van acceptar sempre que l'emissari abandonés el pis "despullat i amb els braços enlaire". Va ser en aquell moment quan els terroristes van començar a disparar i un moment després van fer detonar la càrrega explosiva que tenien acumulada. L'acció va provocar la mort dels suïcides i d'un sotsinspector dels GEO.

A la mateixa sessió del judici, un policia de la Unitat Central d'Informació Exterior ha identificat Abdelmajid Bouchar, àlies "El Gamo", com el terrorista que va poder fugir de Leganés. Ha explicat que el va veure passar, que era alt, prim i atlètic i "corria exactament molt".

Els agents li van cridar l'alto però el noi va continuar corrent fins que el van perdre de vista.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut