Actuació policial l'1-O a Fonollosa, al Bages
Actuació policial l'1-O a Fonollosa, al Bages
Manresa

El cap de l'operatiu de l'1-O a Fonollosa diu que van actuar amb "exquisidesa"

El guàrdia civil va declarar al jutjat que "s'hauria pogut fer un ús més elevat de la força"

Actualitzat

El cap de l'operatiu de la Guàrdia Civil que va actuar l'1-O a Fonollosa i a Castellgalí ha explicat que els policies que van actuar en aquests dos municipis ho van fer amb "exquisidesa", i ha afegit que s'hauria pogut fer un "ús de la força més elevat".

El guàrdia civil va declarar dilluns com a testimoni al jutjat de Manresa en la causa oberta per l'1-O. Entre altres coses va dir que, si es demana a algú que s'aixequi i no s'aixeca, el fet és motiu suficient per estirar-lo agafant-lo pel braç o per la cama.

Els advocats de l'acusació particular ho van explicar després de les declaracions que es van fer ahir davant la jutge que instrueix el cas de les càrregues policials denunciades pel Col·legi d'Advocats de Manresa i pels veïns i alcaldes afectats.

 

Autoinculpació

Els lletrats van demanar que se suspengués la declaració del cap de l'operatiu de la Guàrdia Civil perquè creien que el tinent s'estava "autoinculpant" i consideren que cal que se'l citi com a investigat, perquè pugui acudir al jutjat amb un advocat.

El ministeri fiscal va estar d'acord amb la petició. La jutge va decidir aturar la declaració i ha demanat a l'acusació particular que presenti un recurs per demanar formalment que se citi el tinent com a investigat.

El mateix dilluns també van declarar cinc veïns de Fonollosa ferits durant la intervenció policial i l'alcalde, Eloi Hernàndez, que ho va fer com a investigat per un delicte de desobediència per haver permès la celebració del referèndum, com a testimoni afectat per les càrregues policials, i per la denúncia de danys causats a l'ajuntament de la localitat, valorats en 7.000 €.


Notícia relacionada: Memòria audiovisual de l'1-O

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OJudicialProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut