Cadàvers de sirians a Damasc, assassinats per les forces lleials a Bashar al-Assad, segons els activistes (Foto: Reuters)
Cadàvers de sirians a Damasc, assassinats per les forces lleials a Bashar al-Assad, segons els activistes (Foto: Reuters)
El Caire

El cap de la policia militar siriana confirma la seva deserció en un vídeo

"L'exèrcit ha deixat de banda la seva missió principal, que era protegir el país, i s'ha convertit en bandes que assassinen, destrueixen ciutats i pobles i cometen massacres entre el nostre poble innocent", diu el general en el vídeo.

RedaccióActualitzat
El cap de la policia militar siriana ha confirmat la seva deserció en un enregistrament. El general Abdelaziz al-Shalal ha confirmat en un vídeo la seva deserció, després que el Consell Nacional (CNS), el principal grup a l'exili, ho va anunciar per Nadal tot indicant que està amagat en un lloc segur, potser a Turquia.

"Anuncio la meva deserció de l'exèrcit del règim i la meva unió a la revolució del poble", ha afirmat al-Shalal en la gravació, en què apareix assegut i amb uniforme.

Al-Shalal ha justificat la decisió perquè "l'exèrcit ha deixat de banda la seva missió principal, que era protegir el país, i s'ha convertit en bandes que assassinen, destrueixen ciutats i pobles, i cometen massacres entre el nostre poble innocent, que ha sortit per demanar la llibertat".

Les fugides d'alts càrrecs del règim sirià s'han multiplicat des de l'estiu. A l'agost va ser el primer ministre, i fa unes setmanes el portaveu del govern, Jihad Makssidi, que, segons fonts periodístiques, ara col·labora amb la intel·ligència nord-americana.

Encara aquest dimecres es difonen imatges de la carnisseria de dilluns, quan l'exèrcit va bombardejar una cua de civils davant un forn de pa i en va matar un centenar. Fonts que citen mitjans àrabs asseguren que figures influents del règim, com el vicepresident, defensen una solució negociada davant la impossibilitat d'una victòria militar davant els rebels.
Anar al contingut