L'inspector en cap de la Policia Nacional, José Ángel Fuentes Gago, aquest dimecres, durant la compareixença en la comissió d'investigació…
L'inspector en cap de la Policia Nacional, José Ángel Fuentes Gago, aquest dimecres, durant la compareixença en la comissió d'investigació del Congrés (EFE)
Madrid

El cap de la policia espanyola admet que va anar a Suïssa per incriminar Trias

Durant la seva compareixença al Congrés, José Ángel Fuentes Gago ha confessat que al 2014 buscaven proves contra el llavors alcalde de Barcelona en un compte bancari a Ginebra

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres s'han reprès les feines de la comissió del Congrés dels Diputats que investiga l'etapa de Jorge Fernández Díaz al capdavant del Ministeri de l'Interior. L'inspector en cap de la Policia Nacional José Ángel Fuentes Gago ha confirmat que, al 2014, el Ministeri va contractar un avió a Suïssa per buscar informació sobre un suposat compte del llavors alcalde de Barcelona Xavier Trias en un banc de Ginebra.

Fuentes Gago era l'home de confiança del comissari Eugenio Pino. Ha admès que va anar a Suïssa després que la Fiscalia Anticorrupció havia verificat que Xavier Trias no tenia cap compte corrent al país helvètic:

"A mi em van ordenar els meus superiors acompanyar al titular d'aquesta informació i al titular de la font a Suïssa a verificar la discrepància existent entre la informació que nosaltres teníem i el desmentiment que fa el senyor Xavier Trias i Vidal de Llobatera, només tres dies després de publicar-se la informació"

L'inspector de policia ha negat que anés a Suïssa amb diners i ha assegurat que no ha treballat mai amb fons reservats:

"Jo no he pagat mai per aconseguir una informació, mai. I mai he portat un maletí amb diners, ni en territori nacional ni a l'estranger"

José Ángel Fuentes Gago ha dit que no sap qui va gravar les converses al despatx del ministre Fernández Díaz.

Trias: "És un escàndol"

Abans de la compareixença de l'inspector de la policia, Xavier Trias havia dit que seria "un escàndol, gravíssim i una vergonya" si el Ministeri de l'Interior va llogar un avió a Suïssa amb fons reservats buscant un suposat compte seu. En una entrevista a RAC1, l'exalcalde s'ha referit a la informació del diari "Público", en què s'assegura que el número dos del director adjunt operatiu de la Policia, Fuentes Gago, va volar a Ginebra per buscar proves contra Trias, tres dies després que Anticorrupció els informés de l'arxivament del cas, un cop verificat que no tenia diners a Suïssa.

Trias ha afirmat que està indignat que s'enviï gent a investigar un compte que el mateix banc suís diu que té una numeració que no correspon amb cap banc suís "i que no posin al carrer un conjunt de gent que mostra deshonestedat."

Anar al contingut