Pequín

El cap de la lletera Sanlu assegura que va advertir les autoritats de la contaminació per melamina

El cap de l'empresa lletera Sanlu ha assegurat que va advertir les autoritats que la llet contenia melamina. L'exresponsable de la principal empresa que va distribuir llet contaminada ho ha dit durant el judici que se segueix per la intoxicació de 300.000 nens i la mort de 6 nadons. El processat, l'acusen d'haver amagat les intoxicacions durant mesos, però ell ha assegurat que de seguida que ho va saber va enviar un informe per alertar-ne l'Ajuntament. A banda de l'hipotètic retard de l'avís per part dels empresaris, les autoritats xineses també van trigar a reaccionar perquè coincidia amb els Jocs Olímpics de Pequín. Les famílies de les víctimes no han pogut comparèixer al judici, ni com a acusació ni com a públic.

Actualitzat
El cap de Sanlu ha fet aquestes declaracions a l'inici del judici que ha començat a la Xina contra  4 exdirectius de la principal companyia xinesa implicada en l'adulteració de la llet amb melamina.

Els acusats s'enfronten a penes de cadena perpètua per un cas que va provocar la mort de 6 nadons i més de 300.000 afectats, segons xifres sempre oficials.

El Grup Sanlu, al qual pertanyen els quatre directius jutjats, es va veure obligat a deixar de produir al setembre i va presentar fallida.
Anar al contingut