Barcelona

El cap de la Guàrdia Urbana diu que la sentència del 4-F "desmunta una per una totes les ombres del documental"

En una entrevista a "Els Matins" de TV3, el cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, ha atribuït a la mateixa detenció les lesions que tenien alguns dels detinguts.

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Urbana tanca files i defensa l'actuació policial en els fets del 4-F. En una entrevista a "Els Matins" de TV3, el cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, ha atribuït a la mateixa detenció les lesions que tenien alguns dels detinguts i nega que es puguin deure a un comportament delictiu d'algun agent. Dibuixa una situació complicada abans de les detencions. "S'aplica la força en el moment de la detenció perquè hi ha una gran resistència i violència cap a quatre agents, que són envoltats" per unes 30 persones.

Evelio Vázquez ha insistit que aquest cos mai no va fer cap informe en què s'apuntés al llançament d'un test com el causant de les ferides a l'agent que va quedar tetraplègic. En aquest sentit, ha admès que va haver-hi llançament d'objectes, com testos o ampolles, des de l'interior de l'edifici del carrer Sant Pere Més Baix, però ha assegurat que quan van començar l'agent ja era a terra ferit per l'impacte d'una pedra llançada des del carrer. "La sentència és aclaridora", ha afegit.

L'actual cap de la Guàrdia Urbana ha recomanat "als que dubten de la versió oficial dels fets" que llegeixin atentament la sentència de l'Audiència de Barcelona "perquè desmunta una per una totes les ombres que suggereix el documental".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut