Barcelona

El cap de la Guàrdia Urbana confirma que va rebre l'impacte d'una pilota de goma dels Mossos durant la celebració de l'Eurocopa

El cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Xavier Vilaró, ha confirmat des del llit de l'hospital on està ingressat, que va rebre l'impacte d'una pilota de goma durant els aldarulls que hi va haver a la plaça d'Espanya durant la celebració de la victòria espanyola a l'Eurocopa. L'impacte li va causar lesions internes que l'han obligat a passar per la sala d'operacions on li han extirpat la melsa. Els Mossos d'Esquadra ampliaran les investigacions sobre els aldarulls de la nit del 30 de juny a la plaça d'Espanya i en faran arribar els resultats al jutge que porta el cas.

Actualitzat

El jutjat d'instrucció que porta la causa ja té part d'aquest informe policial, però esperarà rebre la resta de resultats de la investigació que els Mossos estan fent ara.

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que s'ha personat en aquesta instrucció com fa sempre que hi ha incidents a la ciutat que acaben amb algun treballador municipal ferit o amb danys en el material urbà. La regidora de Seguretat, Assumpta Escarp, ha confirmat que durant aquella nit de celebracions es va destruir material urbà per valor de 185.000 euros, sobretot a la font de la plaça. A aquesta xifra caldrà sumar-hi els danys ocasionats a un camió dels bombers valorats en 5.000 euros.

Aldarulls a Castelldefels

La nit de celebració de la victòria espanyola de l'Eurocopa també hi van haver aldarulls a Castelldefels que van acabar amb un mosso d'esquadra ferit. Els veïns denuncien que els Mossos van actuar amb molta contundència per dissoldre els concentrats, alguns dels quals van enfonsar el sostre d'alguns vehicles i van trencar vidres d'autobusos.

Anar al contingut