Barcelona

El Canto del Loco, Pepa Fernández, Cuatro, Canal Sur Radio i TVE, premis Ondas 2008

La periodista de Ràdio Nacional d'Espanya, Pepa Fernández, el programa de la televisió Cuatro "El hormiguero" i el grup El Canto del Loco són alguns dels premis Ondas 2008, que s'han sabut aquesta tarda. Més de 800 candidatures optaven als guardons de la 55 edició dels premis Ondas, que concedeix la Cadena Ser a través de l'emissora degana Ràdio Barcelona, i que distingeixen els millors treballs de televisió, ràdio, cinema, música i publicitat radiofònica. Els premis Ondas es lliuraran el 20 de novembre al Gran Teatre del Liceu.

Actualitzat

En els Ondas de Televisió han premiat com a millor programa d'entreteniment "El hormiguero", de Cuatro, "per la innovació i la gosadia del format, i per la seva reinvenció de la televisió familiar". Com a millor programa d'actualitat han estat premiats "De la calle", també de Cuatro, que l'han considerat l'"exponent del nou reporterisme a la televisió"; "Salvados por la campaña", de la Sexta, per "la seva habilitat per desmuntar la retòrica de les campanyes electorals a Espanya"; i Jorge Fernández, d'Antena 3, com a millor presentador.

"Amar en tiempos revueltos", de TVE, ha estat distingida com a millor sèrie espanyola; Miguel Ángel Silvestre, com a millor actor per "Sin tetas no hay paraíso"; i Carmen Machi com a millor actriu per "Aída", totes dues, sèries de Tele 5. L'Ondas al millor programa emès per cadenes no nacionals ha estat per a "Se llama copla", de Canal Sur.

En l'apartat de música, el grup Amaral ha estat distingit amb l'Ondas a la millor cançó per "Kamikaze"; Rosario, com a millor àlbum per "Parte de mi"; El Canto del Loco, com a millor grup espanyol; Andrés Calamaro, com a millor artista llatí; i els britànics Coldplay, com a millor grup internacional. El jurat ha concedit una menció especial a Diego 'El Cigala', "per la fusió amb corrents llatinoamericanes", i a Pitingo, que ha fet el mateix amb els grans temes del pop internacional.

L'Ondas Nacional al millor tractament informatiu d'un esdeveniment ha correspost a la redacció d'esports de la Cadena Ser, especialment per la seva cobertura de l'Eurocopa de futbol i dels Jocs Olímpics de Pequín. El premi a la trajectòria ha estat concedit a Pepa Fernández, de RNE, "per fer una ràdio oberta, plural, no excloent, entretinguda, culta i en què allò tradicional i la novetat s'abracen amb coherència"; i, "ex aequo", a Canal Sur Radio en el seu vintè aniversari. L'Ondas a la innovació radiofònica ha estat per a "Atrévete", de Cadena Dial, conduït per Javier Cárdenas, i que "combina informació, humor i entreteniment".

L'Ondas Internacional de televisió ha recaigut en la producció alemanya "Shaida. Les esposes d'Alah", de ZDF-ART, un documental filmat en una presó israeliana on purguen condemna les dones suïcides, mentre que l'espai holandès "Agència d'investigació dels consumidors", de RVU/NPO, ha estat reconegut amb una menció especial. El periodista Herbin Hoyos pel seu programa "Las voces del secuestro" de Radio Caracol, ha estat guardonat amb l'Ondas Iberoamericà per ser "una experiència radiofònica única, dedicada cada setmana a donar esperança a milers de segrestats colombians i a les seves famílies". El premi Ondas Internacional de Ràdio ha correspost a l'espai "El diari de Leanne Wolfe", de la RTE ONE d'Irlanda, mentre que el programa "El mono de la ràdio" de la Sverige Ràdio de Suècia ha rebut una menció especial del jurat.

"Mercedes Benz, vehicles industrials", de l'agència Zàping/M&C Saatchi -millor falca de ràdio-; Senyora Rushmore -millor equip creatiu de publicitat en ràdio-; "Aquarius (Campanya de Ràdio la Colifata)", de l'agència Senyora Rushmore, i "Caja Madrid (fundes/olles/tovalloles)", de Shackleton -millor campanya de ràdio "ex aequo"-; i "Orange (Interferències)", de Vitruvio/Leo Burnett -menció especial- completen els Ondas de Publicitat en Ràdio.

Els premis es lliuraran a Barcelona el 20 de novembre en el transcurs d'una gala al Gran Teatre del Liceu.

Anar al contingut