La Havana

El cantautor Silvio Rodríguez reclama "la revisió de moltes coses" a Cuba

Un dels músics més reconeguts a Cuba, Silvio Rodríguez, ha demanat canvis a Cuba. Segons el popular cantautor, i històric defensor del castrisme, "aquest és un moment en què sí que la revolució i el país demanen a crits una revisió de moltes coses, des de conceptes fins a institucions". Tot i així, Rodríguez ha volgut reiterar que té "moltes més raons per creure en la revolució que per creure en els seus detractors".

Actualitzat
L'artista ha aprofitat la presentació del seu nou disc, "Segunda cita", per reflexionar sobre el règim dels germans Castro i per expressar la necessitat de "reinventar la Revolució".

Segons Rodríguez, "hi ha moltes coses que s'han de revisar a Cuba" però ha assegurat que ha sentit, de forma "extraoficial" i "lamentablement" mai a través de la premsa del seu país, que "aquestes coses s'estan revisant". En aquest sentit, el cantautor s'ha mostrat contundent i ha dit que "Déu vulgui que sigui així".

Pel que fa a les condemnes internacionals rebudes a Cuba arran de la mort del dissident polític Orlando Zapata durant una vaga de fam, el cantautor ha assegurat que li sembla "molt bé que el món parli del que vulgui parlar", i ha afegit que sempre ha defensat que "s'ampliï la possibilitat de dir, comentar, criticar, opinar i discutir".

Els comentaris de Silvio Rodríguez arriben després que un altre reconegut artista cubà, Pablo Milanés, demanés, fa uns dies durant una gira per Espanya, canvis al seu país, i critiqués el govern de Cuba per la manera de tractar els dissidents.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut