Santiago Auserón, guardonat amb el Premi de Músiques Actuals (Foto: EFE)
Santiago Auserón, guardonat amb el Premi de Músiques Actuals (Foto: EFE)
Madrid

El cantant Santiago Auserón guanya el Premi de Músiques Actuals

El que va ser líder de "Radio Futura", Santiago Auserón (Saragossa 1954), actualment cantant i compositor, ha guanyat el Premi de Músiques Actuals que concedeix el Ministeri de Cultura, amb una dotació de 30 mil euros. L'artista va començar amb el pseudònim de "Juan Perro" quan tenia 18 anys. L'any passat, el premi va ser per al grup Amaral i, el 2009, per a Joan Manuel Serrat.

RedaccióActualitzat
El que més ha meravellat al jurat ha estat la seva "gran versatilitat", ja que té l'habilitat de tocar des del pop de l'avantguarda fins al blues, sense deixar de banda el "danzón" i altres ritmes llatins.

Sobretot, però, destaca la seva capacitat a l'hora d'escriure poesia la manera de conferir-li musicalitat.

Pel que fa a la seva formació acadèmica, va estudiar filosofia a la Universitat Complutense de Madrid i a la Universitat de Vicennes, a París.

A partir del 1977, Auserón va ser reconegut per publicar els seus articles sobre art, música i pensament en diversos mitjans escrits.

Des del 1980 i fins al 1992 va ser compositor i cantant del grup "Radio Futura", de gran reconeixement i considerat un dels millors grups de la dècada dels 80. Al mateix temps, però, també ha investigat les arrels del son cubà.

Més tard, cap al 1993, l'artista va començar a cantar, en solitari, amb el seu nom artístic "Juan Perro", amb el qual continua, i amb el qual ha creat el cinquè disc titulat "Río Negro" (La Huella Sonora 2011)



Anar al contingut