Washington

El candidat d'Obama a secretari de Comerç renuncia per discrepàncies amb la política econòmica

El president dels Estats Units, Barack Obama, va triar Judd Gregg com a candidat a ocupar la secretaria de Comerç. El senador republicà ha anunciat que es retira i que no optarà al càrrec perquè discrepa de la política del govern nord-americà. En concret, no està d'acord amb el programa d'estímul econòmic posat en marxa per l'administració Obama i que ha de votar el Congrés. L'anterior candidat per aquest mateix departament, Bill Richardson, també es va retirar. En aquest cas per una investigació judicial sobre possibles irregularitats en el contracte d'una companyia amb l'administració del seu estat.

Actualitzat
La renúncia del senador republicà i exgovernador de Nou Hampshire és més comprensible si es té en compte que la majoria dels membres del seu partit s'oposen també al pla perquè consideren que significa una despesa excessiva i no rebaixa prou els impostos.

Una altra qüestió que ha esgrimit Judd Gregg per renunciar al càrrec és la política sobre el cens. Després del seu anunci, el govern dels Estats Units ha anunciat que la creació d'aquest cens passaria directament a dependre de la Casa Blanca en comptes del Departament de Comerç.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut