Lleida

El canal Segarra-Garrigues complirà la normativa europea

El govern català ampliarà el mapa de la Zona Especial de Protecció de les Aus (ZEPA) de la plana de Lleida. Amb aquesta decisió, la Generalitat compleix la sentència que el Tribunal de Luxemburg va dictar ara fa prop de tres anys perquè no es protegien adequadament els ocells, fet al qual contribuïa el projecte de regadiu del canal Segarra-Garrigues. La Generalitat ha iniciat els tràmits per complir finalment la sentència. La seva intenció és sumar-hi 14.000 hectàrees més i que la ZEPA arribi a les 48.000 hectàrees.

Actualitzat
La Conselleria d'Agricultura s'ha reunit aquest dimecres amb els regants del canal Segarra-Garrigues, els sindicats, els ecologistes i els consells comarcals per explicar-los la proposta. Als regants i als pagesos no els agrada l'ampliació, però els mapes de la ZEPA s'han consensuat prou perquè no s'hi oposin.

La Comissió Europea va considerar que la ZEPA aprovada per la Generalitat al 2006 era incompleta i va portar el cas davant del Tribunal de Luxemburg per incompliment de la normativa comunitària. Els jutges van concloure que el govern no estava protegint adequadament les aus de la plana de Lleida, i a això hi contribuïa el projecte de regadiu del canal Segarra-Garrigues.

La Generalitat ha començat el procés per complir aquests dos punts. Lleida tindrà ara set zones ZEPA, que superaran les 48.000 hectàrees. El govern presentarà dijous la nova proposta.
Anar al contingut