Toronto

El Canadà ordena deportar el presumpte membre d'ETA Iván Apaolaza

El govern del Canadà ha ordenat la deportació a Espanya del presumpte membre d'ETA Iván Apaolaza Sancho, detingut en aquell país des del 20 de juny del 2008. Apaolaza està ingressat en un centre de detenció de Laval, a prop de Mont-real, i ara quedarà sota la jurisdicció de l'Agència Canadenca de Serveis Fronterers, que en tramitarà l'expulsió. Els motius de la deportació no es faran públics fins que s'hagi executat el tràmit. El detingut havia reclamat refugi al Canadà, després que el van detenir, amb l'argument que si tornava a Espanya s'exposava a ser torturat.

Actualitzat
Les autoritats espanyoles vinculen el detingut amb els atemptats que ETA va cometre a Madrid després de trencar l'alto el foc del 1999.

Nascut a Beasain, a Guipúscoa, el 1971, Apaolaza figura a la llista europea de terroristes i està reclamat per l'Audiència Nacional. La policia el vincula al "comando Barahuste" d'ETA, juntament amb Javier Abaunza, Gorka Palacios i Ana Belén Egües -tots detinguts- com a mínim des de l'octubre del 1999 fins al mateix mes de l'any 2000.

El comando estaria darrere l'atemptat amb cotxe bomba que va matar el tinent coronel de l'exèrcit Pedro Antonio Blanco.

El Canadà creu que, en el moment de ser detingut al Quebec, intentava fugir a les illes Saint-Pierre-et-Miquelon, que són territori francès.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut