Berlín

El camioner alemany acusat de l'assassinat de prostitutes en podria haver matat també a Itàlia

El camioner alemany Volker E., acusat d'assassinar cinc prostitutes entre Espanya i França, podria ser també l'autor de la mort d'unes 40 prostitutes més a Itàlia. Les investigacions del cas s'encaminen ara cap a aquell país, ja que el sospitós feia sovint rutes en aquesta direcció i a Itàlia hi ha aproximadament 40 casos d'assassinats de prostitutes que no estan resolts. Per tal d'aclarir-los, la policia de la ciutat bavaresa de Bayreuth ha iniciat una acta d'empremtes de Volker E., a Itàlia.

Actualitzat

Volker E., de 47 anys, va confessar el 22 de novembre passat l'assassinat d'una prostituta búlgara de Girona i quatre dones més entre Espanya i França entre els anys 1999 i 2006.

El 17 de novembre, un comando especial format per la policia alemanya i en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra van detenir, a sol·licitud de la justícia europea i a la seu de l'empresa per a la qual treballava (a Colònia), l'assassí d'una dona que el 3 de novembre passat va ser trobada morta en una cuneta al costat del camp de futbol d'Hostalric. El cadàver d'aquesta dona, que exercia la prostitució a la carretera, va ser trobat per una persona que passejava pel camp de futbol d'Hostalric.

Immediatament els Mossos d'Esquadra van començar les investigacions per assegurar-se de la possibilitat que el camioner detingut a Alemanya fos també responsable de la mort d'una altra dona a Sant Sadurní d'Osormort.

A partir d'aquí la policia va estudiar les rutes internacionals que feia el camioner alemany per trobar similituds en el modus operandi d'altres assassinats. Les informacions dels Mossos d'Esquadra van ser enviades a les forces policials d'altres països i finalment es va detenir el sospitós a Alemanya i es va traspassar el cas a la fiscalia de Hof, per proximitat amb el lloc de residència de Volker E., a l'estat federat oriental de Saxònia.

Anar al contingut