Pla detall de l'estàtua sedent del faraó Seti II exposada a la mostra 'Faraó. Rei d'Egipte' al CaixaForum Barcelona. Imatge publ…
Pla detall de l'estàtua sedent del faraó Seti II exposada a la mostra 'Faraó. Rei d'Egipte' al CaixaForum Barcelona. Imatge publicada el 7 de juny de 2018 (Horitzontal).

El CaixaForum retrocedeix a l'Antic Egipte i explora tres mil anys de la vida dels faraons

Actualitzat

ACN Barcelona.-El CaixaForum retrocedeix a l'Antic Egipte i explora tres mil anys de la vida dels faraons. Amb la intenció d'acostar el visitant a la vida real i al poder dels monarques, l'equipament cultural ha coorganitzat amb el British Museum l'exposició 'Faraó. Rei d'Egipte' amb 164 peces provinents de l'entitat britànica de gran valor museístic. Treballs d'orfebreria, estàtues monumentals i relleus de temples formen la mostra presentada aquest dijous i que es podrà veure fins al 16 de setembre. Aquesta és la tercera col·laboració entre ambdós museus. "No volíem mostrar només el glamur dels faraons", ha explicat la comissària en cap, Marie Vandenbeusch, que ha planificat la mostra per "dissipar les idees preconcebudes" de què significava ser el monarca d'un imperi com l'egipci. Una indagació en el llenguatge visual que envoltava aquests monarques amb seccions temàtiques que exploren el seu caràcter com a intermediari entre les divinitats i la població i les relacions diplomàtiques, de comerç i conflictives amb les potències els envoltaven.

Anar al contingut