Torroella de Montgrí

El "caganer" de Barak Obama ja està a la venda

Barak Obama ja té "caganer". El mateix dia que ha estat escollit president dels Estats Units, a Catalunya una empresa de Torroella de Montgrí ha posat a la venda el "caganer" d'Obama per 14 euros. La família gironina Alós-Pla, de reconeguda tradició pessebrista, ha explicat que van fer el motllo del polític afroamericà després que va ser designat candidat pels demòcrates a la presidència dels Estats Units i amb bon olfacte electoral fa tres setmanes van començar a fer les figuretes per vendre-les de cara a aquest Nadal. La idea va sorgir quan van veure que la figura de George Bush és la que més es ven a el seu web, sobretot als Estats Units.

Actualitzat
Fa tres setmanes ningú sabia amb certesa que Barak Obama seria escollit nou president dels Estats Units, però tot i així una empresa de Torroella de Montgrí ja va decidir començar a fer aquestes figuretes, de forma totalment artesanal, per vendre-les de cara a aquest Nadal. La família Alós-Pla, de Torroella de Montgrí, va tenir la idea després de veure que la figura de Geoge Bush és la que més es ven a través del seu web, sobretot als Estats Units.

Per això, la seva empresa familiar, reconeguda en la tradició pessebrista catalana, ja va decidir fabricar un motllo de guix del polític nord-americà després que va ser designat el candidat dels demòcrates a la presidència dels Estats Units. Ara, després de la victòria d'Obama a les urnes, la família de pessebristes ha avançat la sortida a la venda del "caganer" d'Obama i l'ha posat al mercat aquest dimecres per 14 euros. Altres caganers que la família també està preparant sortiran al mercat aviat, de cara a la campanya d'aquest Nadal.

Altres "caganers" il·lustres

En els últims anys, l'empresa familiar ja ha fet "caganers" de polítics com Pasqual Maragall, José Luis Rodríguez Zapatero, Jordi Pujol, Montserrat Tura, Joan Saura, Jordi Hereu, Nicolas Sarkozy i Mariano Rajoy. A més, també ha fet "caganers" d'altres personalitats destacades com el papa Benet XVI i el del rei Joan Carles I, així com també dels periodistes Andreu Buenafuente i Antoni Bassas. També ha dissenyat la rèplica "caganera" d'esportistes mundialment reconeguts com Leo Messi, Ronaldinho, Eto'o, Puyol o Pau Gasol.
Anar al contingut