Barcelona

El CAC desestima la petició del PP de suspendre la campanya institucional sobre l'Estatut

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha desestimat un recurs presentat pel PP on demanava que se suspengués la campanya de publicitat institucional sobre el nou Estatut. Després d'estudiar les al·legacions presentades, el CAC afirma que la campanya del govern de la Generalitat s'adequa a la llei de l'audiovisual catalana.

Actualitzat

El PP havia presentat recurs perquè considerava que els espots publicitaris vulneren dos punts de la normativa. En primer lloc, al·legava que l'Estatut no és cap servei públic, sinó un text legal i que, per tant, el govern no en pot fer publicitat. El CAC, però, considera que donar informació sobre una reforma de tanta importància perquè la ciutadania formi el seu criteri és un servei de necessària prestació de l'administració.

En segon lloc, el PP afegia que la llei impedeix fer campanyes que tinguin com a objectiu destacar la gestió dels poders públics. En aquest punt, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya nega que hi hagi aquesta intenció.

Des del 3 de gener passat, data en la qual va entrar en vigor la llei de la comunicació audiovisual de Catalunya, la publicitat institucional que emeten per ràdio i televisió les administracions públiques ha de comptar amb l'autorització prèvia del CAC, que  té la funció de verificar el compliment de les restriccions que estableix la llei.

El Consell va autoritzar la campanya del govern de la Generalitat, anomenada "Informació prèvia sobre el nou Estatut de Catalunya", i va notificar aquesta autorització el 4 de maig.

Anar al contingut