La majoria dels continguts són vídeos de YouTube totalment accessibles
La majoria dels continguts són vídeos de YouTube totalment accessibles
Barcelona

El CAC denuncia a la fiscalia 18 continguts a internet que promouen la pedofília

Alguns dels continguts són manuals amb consells pràctics que es difonen a través de canals oberts com YouTube

RedaccióActualitzat

El CAC, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya, ha denunciat davant la Fiscalia de Menors fins a 18 continguts d'internet que promouen les relacions sexuals amb nens. La majoria són vídeos de YouTube totalment accessibles. 

El que no és tan senzill és identificar-ne els autors. Alguns tenen format de manual on es descriuen amb detall mètodes per trobar víctimes de manera segura. Altres fins i tot faciliten el contacte amb grups propedòfils. El CAC també ha enviat l'informe als Mossos d'Esquadra i a la Generalitat, i ha requerit a les empreses proveïdores d'internet que retirin de manera immediata els continguts.

 

 

Roger Loppacher, president del Consell Audiovisual de Catalunya, lamenta que encara es trigui massa a eliminar aquests continguts un cop denunciats. 

"Jo crec que s'ha progressat, però encara anem lents. És necessari una responsabilitat de les plataformes d'intercanvis de vídeos i dels proveïdors de serveis, i alhora també que quan s'exigeix la retirada per part d'una autoritat reguladora això es faci de manera immediata. I de vegades no és tan ràpid com nosaltres desitjaríem."
 

Pel que fa als materials denunciats pel CAC, els manuals pedòfils han tingut prop de 24.000 visualitzacions i els vídeos de YouTube n'han tingut més de 350.000. 

La pressió a les plataformes com Facebook ja ha funcionat en altres informes que ha fet el CAC sobre el foment de l'anorèxia o la inducció al suïcidi. Gairebé totes les pàgines denunciades llavors han estat retirades. Així es neutralitzen els llocs més accessibles, però és molt difícil arribar a tot arreu i molts d'aquests continguts s'estan desplaçant a la internet oculta i a xarxes més tancades com WhatsApp o Telegram.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut