La cancellera Angela Merkel en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
La cancellera Angela Merkel en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
Berlín

El Bundestag aprova la participació d'Alemanya en el rescat dels bancs espanyols

El Bundestag ha aprovat, amb els vots a favor de la CDU, l'SPD i els verds, la contribució d'Alemanya al pla de l'Eurogrup per concedir fins a 100.000 milions d'euros en ajudes a la banca espanyola.

Actualitzat
El Bundestag, la cambra baixa del parlament alemany, ha aprovat en sessió extraordinària la contribució d'Alemanya al pla de l'Eurogrup per concedir fins a 100.000 milions d'euros en ajudes destinades a reforçar la banca espanyola. El resultat de la votació era previsible després que representants de l'oposició socialdemòcrata i verda anunciessin prèviament que donarien suport el pla d'ajuda a les entitats espanyoles, encara que la mateixa Angela Merkel i alguns membres del seu Executiu han hagut de calmar els ànims dins de les files de la coalició que dóna suport al govern assegurant que l'Estat espanyol és el responsable últim d'aquests préstecs.

En l'obertura del debat, el ministre alemany de Finances, Wolfgang Schaeuble, advertia que només amb la simple percepció del risc de solvència d'Espanya podria provocar el contagi a la zona euro. "Fins i tot només l'aparença d'una amenaça per a la solvència d'Espanya pot elevar els riscos de contagi a la zona euro (...) Per tant, qualsevol problema en el sector bancari espanyol és un problema per a l'estabilitat financera d'Europa".

Anar al contingut