Berlín

El Bundesbank carrega contra les decisions del president del BCE, Mario Draghi

El president del Bundesbank, Jens Weidmann, ha assegurat, en una entrebista al diari "Bild am Sontag", que les últimes decisions del president del BCE, Mario Draghi, com per exemple la rebaixa dels tipus d'interès fins al nivell històric del 0,5%, són contraproduents per aturar la crisi del deute.

RedaccióActualitzat
Alemanya ha criticat novament les mesures econòmiques impulsades des del Banc Central Europeu. El president del Bundesbank, Jens Weidmann, ha assegurat, en una entrevista al diari  "Bild am Sontag", que les últimes decisions del president del BCE, Mario Draghi, com per exemple la rebaixa dels tipus d'interès fins al nivell històric del 0,5%, són contraproduents per aturar la crisi del deute.

Weidmann també adverteix que els tipus tard o d'hora hauran de tornar a augmentar i que la política actual és insostenible a llarg termini. El president del Bundesbank avisa del perill que la Unió Europea perdi credibilitat davant els mercats financers si accepta una relaxació dels objectius de dèficit públic per als estats membres més endeutats, i també critica l'anunci de Draghi d'estar disposat a comprar bons sobirans a canvi de reformes.

Finalment, Weidmann emplaça el govern francès a aplicar amb més rigor les polítiques d'austeritat imposades des de Brussel·les perquè la seva economia representa un pes pesant dins de la Unió Europea.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut