Rio de Janeiro

El Brasil porta tancs a les faveles per plantar cara a la violència del narcotràfic

Les autoritats brasileres han fet una demostració de força davant els narcotraficants de les faveles de Rio de Janeiro. Han desplegat sis tancs a l'entrada d'una favela del nord de la ciutat, la de Vila Cruzeiro, per primer cop des que es van crear i començar a implantar les unitats de la policia pacificadora, desplegades el 2007. Les autoritats sospiten que en aquesta favela s'amaguen narcotraficants que la policia ha expulsat d'altres zones per restablir l'ordre i l'autoritat de l'Estat en aquests barris. El desplegament dels tancs ha arribat en el cinquè dia d'aldarulls entre els narcotraficants i la policia, que ja han fet una trentena de morts.

Actualitzat
Les autoritats han fet un pas més per guanyar la batalla als narcotraficants a les faveles de Rio de Janeiro i, per primer cop des que es van implantar les unitats de policia pacificadora a les faveles el 2007, han desplegat tancs comandats per soldats de la marina. Aquests vehicles blindats, amb armes, munició i possibilitat de visió nocturna, vénen a reforçar la unitat d'elit de la policia.

El desplegament dels tancs es fa en una de les faveles on la policia creu que s'amaguen narcos expulsats d'altres zones i arriba en el cinquè dia d'aldarulls entre els narcotraficants i la policia. Els incidents han deixat ja una trentena de morts, a més de moltes destrosses com ara més de mig centenar de vehicles cremats.

Les autoritats atribueixen els atacs a represàlies dels narcotraficants perquè van ser expulsats per la policia d'importants faveles en què controlaven el tràfic de drogues, i alguns s'han reagrupat en altres faveles. Aquestes operacions policials es fan amb la vista posada en importants cites internacionals: el Brasil serà seu del Mundial de futbol del 2014 i dels Jocs Olímpics del 2016.

El secretari de Seguretat Pública de Rio de Janeiro, José Mariano Beltrame, ha anunciat que aquest divendres continuarà la gran operació policial contra el narcotràfic, que ha causat una trentena de morts en els últims cinc dies.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut