MUNDIAL 2002

El Brasil jugarà la seva tercera final consecutiva en derrotar Turquia per 1 a 0

El Brasil ha complert els pronòstics i s'ha classificat per disputar la seva tercera final consecutiva en un mundial després de derrotar Turquia per 1 a 0. El partit ha estat vibrant i amb moltes ocasions de gol per als dos equips, però finalment la qualitat dels jugadors "canarinhos" ha desnivellat la balança al seu favor. Ronaldo, en el minut 49 de partit, ha marcat l'únic gol després d'una gran jugada personal. El pròxim dia 30 de juny, a l'estadi de Yokohama, el Brasil i Alemanya protagonitzaran una final inèdita en la història dels mundials.

El partit ha començat amb molt de ritme per part de tots dos equips i els turcs han fet el primer xut a porteria en el minut 7. La rematada d'Emre ha anat a les mans de Marcos. Turquia ha tingut la segona ocasió clara per marcar amb un cop de cap d'Alpay que ha fet lluir el porter brasiler. Després de 20 minuts de sorprenent domini turc, el Brasil ha reaccionat i s'ha apropat amb perill en tres ocasions a l'àrea de Rustu. Primer Cafú, després Roberto Carlos i, finalment, Ronaldo han tingut l'oportunitat d'inaugurar el marcador. La selecció brasilera ha incrementat el seu domini en els últims minuts de la primera part. Rivaldo, amb dos xuts des de fora de l'àrea, ha pogut marcar el seu sisè gol, però el porter turc ho ha evitat amb dues grans intervencions. Abans d'arribar al descans d'una primera part frenètica, un xut d'Emre de falta per part dels turcs i dues aproximacions de Roberto Carlos i Rivaldo haurien pogut desnivellar l'empat provisional. En el minut 4 de la represa, Ronaldo ha marcat el primer gol del partit després de culminar amb un xut creuat una gran jugada personal. Amb el marcador a favor, els brasilers han buscat per poc una assistència de Ronaldo. Luizao, que ha entrat en el lloc de Ronaldo, ha estat a punt de marcar el segon en el minut 72, però la seva rematada amb el cap s'ha perdut per sobre del travesser de la porteria de Rustu. Els aficionats brasilers han xiulat la decisió de Scolari. Quan faltaven 8 minuts per al final, l'estrella turca Hakan Sukur ha estat a punt d'empatar amb una mitja volta que Marcos ha enviat a córner. Els turcs ho han intentat fins a l'últim segon, però finalment el pròxim 30 de juny es disputarà la final somiada per a la majoria d'aficionats: Brasil-Alemanya, a l'Estadi de Yokohama.