Brasil

El Brasil fa pública una llista amb prop de 200 empreses que esclavitzen els seus treballadors

El govern del Brasil ha donat a conèixer una nova llista negra sobre l'explotació de mà d'obra esclava al país. La llista que ha difós el Ministeri de Treball inclou 192 noms. Es tracta de persones físiques i jurídiques sancionades per donar feina en condicions molt precàries als treballadors. A partir d'ara, els inclosos en la llista ja no podran fer préstecs en bancs oficials del govern.

Actualitzat

El govern d'Ignacio Lula da Silva ha dit que les prop de 200 empreses afectades s'han inclòs en "la cadena productiva del treball esclau al Brasil", que serveix d'alerta a les indústries, al comerç i a les empreses exportadores per aplicar restriccions als seus productes.

La llista inclou empreses agrícoles, de ramaderia i de fusta dels estats amazònics de Parà, Amazones i Mato Grosso, però també empreses situades a la central Goias i a Tocantins i Maranhao, al nord-est del país.

En la llista anterior hi havia 163 noms. En aquesta se n'hi han sumat 51 i se n'han retirat 22, després de dos anys de seguiment, fiscalització i pagament de deutes i tenint en compte la previsió social.

Des de 2003, el Brasil porta a terme un programa nacional d’eradicació del treball esclau, en el qual participen diversos ministeris i entitats públics amb el suport de l'Organització Internacional del Treball.

Anar al contingut