El Brasil es classifica per a la final en els penals, després d'empatar amb l'Uruguai (1-1)

El Brasil ha aconseguit arribar a la final de la Copa Amèrica després de derrotar l'Uruguai en la tanda dels penals per 5-3. El partit havia acabat amb empat a un gol. Després de la victòria, els integrants de la selecció del Brasil, que era favorita, han expressat la seva emoció per haver d'enfrontar-se a l'Argentina en la final de la Copa Amèrica que es disputarà al Perú. Amb aquest resultat, el torneig tindrà "una d'aquelles finals que tots volen", segons ha declarat el tècnic brasiler Carlos Alberto Parreira. Per la seva banda, l'Uruguai haurà de jugar-se el tercer lloc contra Colòmbia.

Els brasilers eren els favorits i han aconseguit l'accés a la final, però han patit moltíssim contra l'Uruguai que ha plantat cara i de quina manera. Sobretot, en la primera part. Els uruguaians s'han avançat en el minut 22. Marcelo Sosa ha estat l'autor del 0-1. El cop de cap del migcampista ha comptat amb la col·laboració de Júlio César que s'ha empassat el bot de la pilota.Un xut d'Edu ha estat la millor oportunitat dels brasilers, abans del descans. Viera, amb la mà canviada, ha desviat el llançament a córner. En la primera acció del segon temps, la parella d'atac de la "canarinha" ha fabricat el gol de l'empat. Luis Fabiano fa la passada i Adriano marca. Sisè gol del davanter de l'Inter de Milà que és el golejador destacat d'aquesta Copa Amèrica. Parreira ha donat entrada, en l'últim quart d'hora, a Júlio Baptista. El jugador del Sevilla ha disposat de l'última ocasió abans dels penals. Baptista és un dels objectius del Barça, com Luis Fabiano que ha transformat el seu llançament d'una forma magistral. Amb 4-3 a favor dels brasilers, Júlio César ha desviat el xut de Vicente Sánchez. I, el migcampista del Cruzeiro Alex ha certificat el pas a la final del Brasil que, diumenge, lluitarà amb l'Argentina per ser el millor equip d'Amèrica.