Rio de Janeiro

El Brasil decreta tres dies de dol per l'accident aeri de l'Amazònia i reconeix que no confia trobar-ne supervivents

L'aparell, un Boeing 737-800 de la companyia brasilera Gol, s'ha estavellat a la selva a la regió de Mato Grosso, en una zona atapeïda de vegetació i de molt difícil accés per als equips de rescat. Les restes de l'avió s'han pogut localitzar, però encara no se sap quan hi podran accedir els equips d'emergències, que estudien fer-se pas tallant els arbres de la zona penjats amb cordes des d'helicòpters. Tot i que ningú ha parlat del balanç de la tragèdia, el govern del Brasil ha reconegut a través d'un portaveu que les possibilitats que hi hagi supervivents són escasses. Ningú no s'explica tampoc com ha pogut passar l'accident.

Actualitzat

El president del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva, ha expressat a través d'un portaveu el seu dolor per un accident "que s'ha cobrat la vida de passatgers i tripulants". Les primeres informacions oficials apunten que l'avió ha caigut després de xocar amb una avioneta Legacy, amb matrícula dels Estats Units. El pilot d'aquest aparell ha sobreviscut, però no ha estat capaç de confirmar què ha passat exactament.

Els dos avions havien de volar amb una diferència d'altitud mínima de 300 metres, un marge que no s'ha respectat. Els tècnics esperen poder descobrir si ha fallat el sistema de navegació de dos aparells moderns, dotats amb tecnologia d'última generació, o bé ha estat una altra la causa de la tragèdia. També s'especula amb la hipòtesi que l'avió hagi caigut en picat, i a una velocitat d'uns 500 quilòmetres per hora. El Boeing accidentat l'havien estrenat feia dues setmanes i només tenia 200 hores de vol, mentre que l'avioneta acabava de sortir de la fàbrica i volava cap a casa dels seus compradors, als Estats Units.

L'aparell sinistrat anava de la ciutat de Manaus fins a la capital, Brasília, quan va xocar la matinada de dissabte amb l'avioneta. A bord hi havia 6 tripulants i 149 passatgers, cap d'ells espanyol, segons han comunicat al Ministeri d'Afers Estrangers espanyol les autoritats del Brasil. Familiars dels passatgers s'han congregat a l'aeroport de Brasília, la capital federal, a l'espera de notícies. 

Si es confirmen les morts dels ocupants, el sinistre es convertiria en la pitjor catàstrofe aèria a la història del Brasil.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut