Mundial

El Brasil debuta avui al Mundial davant de Corea del Nord i enmig d'un ambient enrarit

Fa quatre dies que ha començat el Mundial i, de moment, a Sud-àfrica, de futbol, més aviat poc, amb totes les seleccions jugant amb molt de respecte. Potser per això el sempre esperat debut del Brasil a l'Ellis Park de Johannesburg concentra avui bona part de l'atenció, tot i que l'equip de Dunga té un debut molt assequible davant Corea del Nord. Els pentacampions arriben a la gran estrena exigits per una afició crítica amb el seleccionador, però alhora molt esperançada amb la qualitat individual dels Robinho, Kaká i companyia. Entre aquests hi ha Alves, que podria avançar la seva posició i compartir banda amb l'home que li ha pres la plaça al lateral dret, l'interista Maicon.

Actualitzat
Arrenca el Mundial per als pentacampions, arrenca el Mundial dels malabaristes. El Brasil entra en escena aquest vespre i ho fa enmig d'un ambient enrarit. Les disputes internes han obligat Dunga a tancar la porta a la premsa i als aficionats durant els entrenaments. Les crítiques no els deixen viure tranquils.

"Hi ha una cosa que no entenc: la gent m'ataca contínuament, cada dia. Quan m'hi torno amb una resposta més forta, aleshores diuen que estic furiós. En canvi, als que em critiquen se'ls considera afectuosos, agradables, divertits..., però està bé, aquesta mena de polèmica", explicava el seleccionador brasiler.

Dunga seguirà al centre de la polèmica si el seu equip no guanya Corea del Nord. Els asiàtics, grans desconeguts del campionat, ocupen la posició número 105 del rànquing FIFA. Conscients de l'univers de joc que els separa del Brasil, apel·len a la seva força mental per superar la "canarinha".
Anar al contingut