Una imatge de la ciutat brasilera de Rio de Janeiro.
Una imatge de la ciutat brasilera de Rio de Janeiro.
Brasil

El Brasil ajorna almenys un any la licitació del tren bala entre Rio de Janeiro i Sao Paulo

El govern del Brasil ha tornat a endarrerir almenys un any la licitació del tren d'alta velocitat que ha d'unir Rio de Janeiro i Sao Paulo, en què estan interessats consorcis d'Espanya, Alemanya i França després de les converses amb les parts interessades. Les ofertes per al macroprojecte s'havien de presentar divendres.

RedaccióActualitzat
El govern del Brasil ha tornat a endarrerir la licitació del tren bala que ha d'unir Rio de Janeiro i Sao Paulo, en què estan interessats consorcis d'Espanya, Alemanya i França. Precisament, per petició d'Alemanya i Espanya, segons afirmen des del Brasil, la licitació ha quedat ajornada almenys un any després de les converses amb les parts interessades, també França. Les ofertes per al macroprojecte s'havien de presentar divendres.

El ministre de Transports del Brasil, per la seva banda, ha manifestat "Tot el que estem fent és per perfeccionar el projecte i dotar-lo de més seguretat, i això és el que tenim previst fer". Ara bé, ha admès: "Ara mateix no tenim res previst ni decidit de cap licitació".

La línia d'alta velocitat entre aquestes dues grans ciutats brasileres està cridada a ser la primera d'alta velocitat ferroviària a l'Amèrica llatina, amb 511 quilòmetres de llargària i una inversió prevista de 13.000 milions d'euros.

Aquest projecte ja ha quedat ajornat en dues ocasions des que es va anunciar públicament el 2007. Els últims dies, els mitjans de comunicació del Brasil relacionaven l'accident de Santiago de Compostel·la amb possibles dubtes pel que fa a la capacitat de les empreses espanyoles que s'han presentat a la licitació d'aquesta línia entre Rio de Janeiro i Sao Paulo. No obstant, les autoritats no s'han manifestat públicament.
Anar al contingut