Karma Peiró/ Entrevistes als guanyadors dels Premis Blocs (IV)

"El blog en català és una qüestió d'identitat"

En Jordi Cervera, un periodista d'Icat.FM, va guanyar en la categoria Cultura la primera convocatòria dels Premis Blocs Catalunya 2008. Amb ell, continuen les entrevistes als guardonats que es publicaran durant la resta de la setmana.

Actualitzat
Jordi Cervera és un periodista de Reus, apassionat de la literatura i que es diverteix fent el blog que porta el seu nom, guanyador en la categoria Cultura.

Des del podi que li permet iCat fm, en Cervera escriu recomanacions de llibres i de coses que el captiven. També inclou una faceta més periodística formada per una antologia de poemes d'amor inèdits de poetes coneguts de casa nostra; paraules d'escriptors que parlen del seu últim llibre i d'editors que expliquen una anècdota personal relacionada amb el món del llibre.

Quan s'insinua a Jordi Cervera si alguna vegada li ha passat pel cap escriure en castellà respon: "No. Rotundament no. Crec que s'ha de fer en català per una qüestió d'identitat, de proximitat i fins i tot de resistència activa, de marcar qui som, què fem i com ho fem."

Aquest periodista està convençut que escriure blogs pot obrir horitzons fins uns límits insospitats. "Ens podem fer més savis seguint a tots aquells que en saben més que naltros i aprendre a respectar i valorar les opinions de tothom."

Si ens hagués de recomanar altres blogs ens deixa en mans d'El llibreter, "per què és un passeig erudit per la literatura". O amb el del company Albert Puig, "perquè m'ensenya moltes coses de música i moltes altres que no hi cabrien aquí". Per últim, el d'un guardonat dels Premis Blocs, El bloc sense fulls de Saül Gordillo, "per viure el dia a dia del país des d'una òptica molt personal".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut