Una persona mirant un article sobre bitcoins
El bitcoin

El bitcoin comença a cotitzar a la borsa de futurs de Chicago

Això amplia les possibilitats als que hi volen invertir

RedaccióActualitzat

El 1848, la ciutat de Chicago va estrenar una gran innovació financera: el que es coneixeria com a mercat de futurs. Es fixava un preu per al blat de moro i així tant el productor com el comprador s'asseguraven un preu al marge de fluctuacions degudes a la sequera o perquè la collita fos més o menys abundant.

El 2017, Chicago ha estat escenari d'una altra innovació: per primer cop, una moneda que només existeix virtualment i no està reconeguda oficialment cotitzarà en el mercat de futurs. Es tracta del bitcoin.

La moneda virtual, que no té existència física ni està regulada per cap banc central, ha augmentat de valor de forma espectacular els darrers mesos. Si al novembre del 2016 valia poc més de 700 dòlars, ara un bitcoin equival a més de 15.000 dòlars.

El bitcoin depèn d'una estructura encriptada i de complexos algoritmes que en garanteixen tant la seguretat com l'anonimat en les transaccions. Ara les possibilitats d'invertir en bitcoins s'amplien a persones que prefereixen un mercat regulat com el de futurs.

En la seva estrena, el bitcoin va pujar un 8% en menys de deu minuts. De fet, els experts pronostiquen que probablement el bitcoin -i no només la seva cotització a Chicago- seguirà pujant, però també algun dia pot caure espectacularment a causa de l'especulació.

De moment, sembla que cada cop s'hi interessa més gent. Les agències de valors reben últimamemnt més consultes sobre aquesta moneda virtual i als Estats Units una aplicació que permet comprar i vendre bitcoins s'ha col·locat entre les més descarregades.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut