José Ignacio Munilla
Sant Sebastià

El bisbe de Sant Sebastià creu que el dimoni és dins el "feminisme radical"

José Ignacio Munilla diu que les causes d'aquest feminisme "tenen com a víctima la pròpia dona"

RedaccióActualitzat

La vaga feminista d'aquest 8 de març també ha estat qüestionada pel bisbe de Sant Sebastià, José Ignacio Munilla. El religiós ha criticat el que considera un "feminisme radical" i ha defensat un model de reivindicació "sa" de les dones, al programa "Sexto continente" que presenta a Radio María.

Munilla ha volgut discernir entre el "feminisme femení" del "manipulat amb ideologia de gènere", que és el que diu que es mobilitzarà aquest dijous, i que "té com a víctima la pròpia dona", defensa l'avortament "lliure i gratuït" o el "lesbianisme i bisexualisme".

La maternitat "dignifica la dona"

Segons ell, és important posar llum en les diferències, perquè no és el mateix el moviment que busca la igualtat jurídica i legal entre sexes, traduït, per exemple, en el "dret a vot", que el que vol equiparar en tot els aspectes els homes i dones. Aquest últim supòsit assumiria, diu, el fet que "naixem sexualment neutres".

"És curiós com el dimoni ha pogut marcar un gol des de les seves pròpies files. El feminisme, en haver assumit la ideologia de gènere, s'ha fet una espècie d'harakiri".

José Ignacio Munilla també ha reprovat a aquest "feminisme radical" la defensa de l'anticoncepció, ja que, segons ell, l'avortament s'ha convertit en un "genocidi femení" que s'utilitza a països com la Xina perquè no neixin dones. Segons ell, és precisament la maternitat "el que més dignifica la dona".

Notícia relacionada: Denuncien l'explotació de les monges al Vaticà

El donostiarra ha admès que hi ha "un problema de fons" ja que l'"abús a la dona existeix, des d'una concepció masclista", i que aquest masclisme es deriva de viure més a "nivell animal" que no pas a "nivell racional".

El cristianisme, un "gran servei"
 
En la seva opinió, contràriament al "feminisme radical", el cristianisme ha lluitat contra el sotmetiment de la dona. Per Munilla, l'Església ha fet un "gran servei" per la dignitat de la dona en defensar la monogàmia i rebutjar el divorci. Munilla ho ha argumentat assegurant que el fet que es "puguin tenir cinc dones, redueix la dona a una condició gairebé d'objecte" i que la fidelitat i el rebuig del divorci és una manera d'equiparar "en drets i deures" l'home i la dona.

ARXIVAT A:
Masclisme FeminismeReligió8M
Anar al contingut