Xavier Salinas, bisbe de Mallorca
Xavier Salinas, bisbe de Mallorca
Palma

El bisbe de Mallorca nega una relació sentimental amb la seva secretària personal

L'exmarit de la secretària personal del bisbe va denunciar el cas al Vaticà

Actualitzat

El bisbe de Mallorca, Xavier Salinas, ha negat públicament que mantingui una relació sentimental amb una dona casada, com ha denunciat a la Nunciatura l'exmarit de la secretària del prelat, i ha subratllat que no té consciència d'haver fet "res dolent".

"No", ha respost contundent Salines aquest divendres quan li han preguntat si estava enamorat. Amb aquestes declaracions ha trencat el silenci que mantenia des que dimecres passat el Diari de Mallorca va publicar que el Vaticà investigava una acusació de "relació impròpia".

El bisbe ha assegurat que les informacions divulgades des de llavors són "interpretacions" de la denúncia remesa a les altes instàncies eclesiàstiques per un home que el culpa de la seva ruptura matrimonial.

Salinas ha admès que en el transcurs d'una visita al Vaticà per abordar assumptes patrimonials de la diòcesi també va tractar amb responsables de la Santa Seu sobre la denúncia remesa a través de la Nunciatura Apostòlica a Madrid.

Ha explicat que, encara que altres prelats li havien recomanat que mantingués "silenci", la magnitud que ha assolit la polèmica li ha fet sentir "l'obligació de parlar" en públic, a més de defensar la seva postura en els òrgans de govern de la diòcesi.

"No sento que hagi fet res dolent", ha insistit el prelat, que ha reconegut que, com va publicar Diari de Mallorca, es va intercanviar aliances amb la seva secretària, però no perquè formessin un vincle amorós, sinó com a membres d'un grup de pregària format per tots dos.

Aquests anells no portaven els seus noms, com s'ha publicat, i contenien la inscripció "caminant", ha detallat Xavier Salinas en declaracions als periodistes que l'esperaven al Seminari Nou de Palma.

Fonts del Bisbat han ratificat que la recent visita del prelat al Vaticà no va ser una crida a capítol, tot i que han confirmat que a la Santa Seu van demanar a Salines explicacions per la denúncia.

Anar al contingut