Els afectats pels desnonaments van donar a Piris una de les armilles de la plataforma (Foto: Bisbat de Lleida)
Piris va participar aquest divendres en una assamblea de la PAH per conèixer de prop la realitat dels desnonats (Foto: Bisbat de Lleida)
Lleida

El bisbe de Lleida cedeix part de l'antic seminari per convertir-lo en habitatges per a desnonats

L'edifici necessita remodelar-se per convertir-se en habitatges socials, i l'única condició que posa el bisbat és trobar una empresa o una persona que financiï aquestes obres. la plataforma d'afectats rep amb optimisme la proposta.

RedaccióActualitzat
El drama dels desnonaments mobilitza cada dia més gent, entre ells el bisbe de Lleida, Joan Piris, que ha ofert cedir una part de l'antic seminari de la capital del Segrià per convertir-lo en habitatges socials per a famílies que hagin perdut casa seva en una execució hipotecària.

El Bisbe va voler conèixer de primera mà la realitat dels desnonaments i aquest divendres va participar en una de les assemblees setmanals de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Va ser en el transcurs d'aquesta trobada que es va materialitzar la proposta, que la plataforma ha rebut amb optimisme.

L'oferta només té un handicap, i és que l'edifici necessita remodelar-se i el bisbat no pot fer front a la despesa que això suposa. Per això monsenyor Piris advoca per trobar alguna persona o empresa que vulgui finançar les obres. El portaveu del col·lectiu a Lleida, Eduard Baches, ha explicat que es començaran a estudiar diversos mecanismes per trobar els diners necessaris.

Tant el bisbat com la plataforma han lamentat que a Lleida hi hagi 3.000 pisos buits al mateix temps que moltes famílies viuen una dura situació en no poder pagar el seu lloguer o la hipoteca. En acabar la trobada amb la plataforma, i en declaracions als mitjans de comunicació, Piris va manifestar que "la situació que viuen les famílies desnonades és una injustícia i que no entén que es rescatin els bancs i no les persones.

En resposta a la proposta del bisbat, la Paeria ha recordat que gestiona més de 200 pisos de lloguer social a través de la xarxa de mediació.






Anar al contingut