Imatge dels assistents a la missa oficiada per el Bisbe de Girona a la Basílica de Sant Feliu, aquest dissabte 29 d'octubre de 2016. Pla genera…
Imatge dels assistents a la missa oficiada per el Bisbe de Girona a la Basílica de Sant Feliu, aquest dissabte 29 d'octubre de 2016. Pla general. Horitzontal.

El Bisbe de Girona diu que el repte de cercar la identitat com a país s'ha de fer "sabent què pensa la ciutadania"

ACN Girona.-El Bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha dit en l'homilia que s'ha celebrat aquest dissabte en motiu de Sant Narcís que la recerca de la identitat com a país s'ha de fer "sabent amb fiabilitat què pensa la ciutadania" en totes les seves fórmules. Pardo també ha subratllat que tampoc es pot oblidar la pobresa "en tots els seus rostres" i ha reconegut que les diferents opcions polítiques poden generar tensions entre els ciutadans però que, a parer seu, "mai haurien d'esdevenir enemics". En aquest sentit, el Bisbe de Girona ha assegurat que si al final s'acaba produint l'enemistat, l'església "ha de recordar que sempre cal perdonar". En una homilia de prop de mitja hora, el Bisbe de Girona ha afirmat que la missió de l'església no és orientar les opcions polítiques però sí que ho és "acompanyar escoltar i construir ponts". En l'homilia hi han estat presents diverses autoritats entre elles el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

El Bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha demanat als fidels que omplien la basílica de Sant Feliu de Girona que el repte de cercar la identitat com a país cal aconseguir-lo consultant als ciutadans per saber "amb fiabilitat" què pensen. Pardo ha reconegut que les diferents opcions polítiques poden generar "tensions" però ha afirmat que la missió de l'església en aquest sentit és la d'aixecar ponts i recordar que "sempre cal perdonar". En aquest sentit, el bisbe ha assegurat que encara que es puguin generar adversaris per diferents opcions polítiques, mai s'haurien de produir enemics.Francesc Pardo també ha fet referència a la situació actual de l'església catòlica i als diversos casos d'abusos sexuals apareguts arreu. En aquest sentit, ha assegurat que des de la institució són conscients dels seus pecats i ha reconegut que alguns d'aquests casos han "desfigurat el rostre de crist". Amb tot, el Bisbe ha considerat que aquestes situacions els han provocat que es facin judicis "en ocasions poc objectius".Pardo ha acabat recordant que cal mantenir la fe i la divulgació de l'evangeli. En aquest sentit, el bisbe ha dit que si es viu l'evangeli, s'aconsegueix una societat molt millor "basada en la pau, la justícia i la llibertat".A l'homilia hi han estat presents diverses autoritats, entre elles el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'actual alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Anar al contingut