Àvila

El bisbe d'Àvila posa com a exemple la política de convivència que va aplicar Suárez en la Transició

El bisbe d'Àvila demana que se segueixi el camí que Adolfo Suárez va aplicar durant la Transició a favor de la convivència entre els espanyols. A la catedral de la capital castellana s'hi ha fet la cerimònia religiosa de comiat de Suárez. L'expresident l'han enterrat a la mateixa catedral sota un epitafi que versa: "La concòrdia va ser possible".

RedaccióActualitzat

Àvila dóna l'últim adéu a Adolfo Suárez, nascut a la població de Cebreros. Les restes mortals de l'expresident han arribat a dos quarts de dues a l'exterior de la catedral de la capital castellana. La comitiva ha recorregut diferents carrers abans d'arribar a la catedral on milers de persones s'havien congregat, tot i les baixes temperatures, per rebre les despulles de Suárez. Al funeral han assistit nombroses autoritats entre les quals hi havia el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el president de la Junta de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera.

El bisbe d'Àvila, Jesús García Burillo, que ha oficiat la cerimònia fúnebre, ha demanat en la seva homilia que se segueixi el camí de Suárez a favor de la convivència. García Burillo ha destacat el "treball prodigiós" que l'excap de l'executiu va fer durant la Transició per impulsar l'entesa entre els espanyols. El bisbe ha dit que la seva política "va aconseguir que les dues Espanyes poguessin trobar-se després de dècades d'animadversió política i d'odi". I ha recordat que quan Suárez "no va tenir suports" va deixar el poder "sense dubtar, sense amargura, convençut que era el millor que podia fer per a Espanya".

Un cop acabada la missa, les restes d'Adolfo Suárez s'han traslladat al claustre de la catedral per ser enterrat al costat de la seva dona, Amparo Illiana. La làpida de la tomba té inscrits els noms del matrimoni i una frase al·lusiva al període de la història d'Espanya que va viure l'expresident al capdavant de l'Executiu: "La concòrdia va ser possible". A menys de 10 metres de la sepultura hi ha la tomba de l'historiador i expresident de la república a l'exili Claudio Sánchez-Albornoz.

Milers de persones acomiaden Suárez a Madrid

Les despulles d'Adolfo Suárez han arribat aquest migdia a Àvila procedents de Madrid, on l'expresident també ha estat acomiadat per milers de persones. Aquest matí, el fèretre de Suárez ha abandonat el Congrés dels Diputats, després que 30.000 persones han visitat la capella ardent. El fèretre s'ha dipositat en un armó d'artilleria per començar un recorregut que ha començat a la Carrera de San Jerónimo i ha acabat a la Plaça de Cibeles.

El funeral d'Estat es farà dilluns que ve a les 7 del vespre a la catedral de La Almudena de Madrid i serà oficiat pel cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela. S'han decretat tres dies de dol oficial i s'ha ordenat que totes les banderes dels edificis públics es mantinguin a mig pal durant aquestes 72 hores.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut