El "biopic" sobre la vida del bisbe Pere Casaldàliga "Descalç sobre la terra vermella" ha guanyat 2 FIPAs d'or

La minisèrie "Descaç sobre la terra vermella", de dos episodis, dirigida per Oriol Ferrer, s'ha endut dos FIPAs d'or: a la millor música (David Cervera) i al millor actor (Eduard Fernández) en la 27a edició del Festival Internacional de Programmes Audiovisuels de Biarritz.

La sèrie es basa en el llibre de Francesc Escribano que explica la lluita del bisbe Pere Casaldàliga a favor dels drets dels camperols del Mato Grosso (Brasil). Els guardons es van lliurar el 26 de gener a la ciutat de Biarritz. És una coproducció de Minoria Absoluta, Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola, Raiz Produçoes Cinematográficas i TV Brasil, amb la col·laboració de l'ICEC, l'ICAA i Ancine, i ha estat entre les pel·lícules escollides en la 27a edició del Festival Internacional de Programmes Audiovisuels.
 
Els guardons es van lliurar el 26 de gener. 
 
Sinopsi:
 1968. Pere Casaldàliga, un sacerdot de quaranta anys, es presenta com a voluntari per a una missió al Brasil. Quan arriba al Mato Grosso, queda impactat per les grans diferències que hi troba. Allà hi descobrirà l'autèntica realitat social de l'àrea: tribus gairebé extingides, petits camperols atrets per una llei que els permet posseir la terra que fan productiva, i poderosos i corruptes terratinents que expulsen aquests camperols amb extorsió. Quan decideix ser un camperol més, esdevé una amenaça per al poder establert. 
 
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: Oriol Ferrer
Guió: Marcos Bernstein i Maria Jaén
Producció executiva: Francesc Escribano
Producció executiva TVC: Susanna Jiménez i Rosa Bosch
Intèrprets:  Eduard Fernández (Pere Casaldàliga), Sergi López (cardenal Ratzinger), Pablo Derqui (Daniel), Mònica López (Genoveva), Clara Segura (germana Irene), Kai Puig (Jentel), Blai Llopis (Joao Bosco), Marcel Borràs (Moura), Francesc Orella (Don Aloisio), Cristina Lago (Rosa), Simone Iliescu (Flavia), Babu Santana (Boca-Quente) i Eduardo Magalhaes (Josué), entre d'altres.
Direcció de fotografia: Néstor Calvo
Música: David Cervera
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut