Álvaro Pérez, "el Bigotes", en la comissió d'investigació del finançament il·legal del Partit Popular del Congrés (EFE)
Álvaro Pérez, "el Bigotes", en la comissió d'investigació del finançament il·legal del Partit Popular del Congrés (EFE)
Madrid

El Bigotes assenyala el marit de Cospedal pel suposat finançament il·legal del PP

El Bigotes diu al Congrés que "el PP de tot Espanya ha treballat" amb l'empresa de Correa i admet que va tenir relació amb Rajoy 11 mesos

Actualitzat

La comissió d'investigació del finançament il·legal del Partit Popular s'ha reprès al Congrés dels Diputats amb Álvaro Pérez, "el Bigotes", i l'exgerent de l'empresa pública Imelsa, Marcos Benavent, que ara col·labora amb la justícia. El Bigotes està considerat el número 3 de la trama Gürtel i era el responsable de la firma Orange Market, que suposadament va rebre durant anys contractes a dit per a actes públics i electorals del PP.

En la comissió, el Bigotes, que està empresonat a Valdemoro pel cas Gürtel, ha reconegut que va tenir una relació propera amb Rajoy.

"Amb l'empresa de Francisco Correa hi ha treballat el PP de tot Espanya. Amb el senyor Rajoy vaig tenir-hi una relació pràcticament d'11 mesos."

 

A preguntes del diputat socialista Artemi Rallo, el Bigotes ha explicat que ha vist com noms d'empresaris que apareixen com a donants en els papers de Bárcenas no han hagut de declarar, quan ell ni tan sols hi apareix.

En aquest sentit, ha assenyalat un "amic del senyor Rajoy", Angel Piñeiro, i el marit de la ministra De Cospedal i exconseller de Metrovacesa, Ignacio López del Hierro, com a atiadors:

Ignacio López del Hierro, que és marit de la senyora Cospedal i ministra de Defensa, i don Angel Piñeiro López, que jo he hagut de preguntar qui és, figuren com a atiadors, és a dir, venen a tirar merda i no venen a declarar. No els he vist al banc dels acusats."

Álvaro Pérez ha assegurat que López del Hierro i Piñeiro hi surten "nou, deu o onze cops".

"M'agradaria que vinguessin demà com vinc jo avui. Amb una diferència: jo vinc escortat, m'han fet aixecar a les cinc del matí, he estat en un calabós passant una mica de fred i m'han vingut a buscar per portar-me aquí."

El Bigotes també ha acusat els mitjans de callar i "no dir ni piu d'ells":

"Aquests dies estic sentint a parlar de la difamació. Tots vostès tenen aquests papers i veuran que hi figuren els dos noms dels senyors que els acabo de dir."

En qualsevol cas, Álvaro Pérez considera que al PP "continuen els mateixos" que hi havia abans d'esclatar el cas Gürtel, amb algunes incorporacions de dirigents joves, a qui recrimina que "insultin amb moltíssima facilitat" els acusats pel suposat finançament il·legal del PP, sense saber com funcionava el partit.

"Els dirigents joves no en tenen ni idea, del que passava. Els resulta molt fàcil insultar, però si miro l'hemicicle continuo veient els mateixos. És molt fàcil tirar pilotes fora, insultar els que estem en el costat fosc, però no saben què passava, com passava."

El Bigotes ja havia avançat que respondria a totes les preguntes menys les que estiguessin sota investigació policial.

Anar al contingut