Barcelona augmentarà el servei del Bicing amb tres-centes bicicletes elèctriques a l'hivern
Imatge d'arxiu d'una estació de Bicing a Barcelona.
Barcelona

El Bicing s'incrementarà un 3% al febrer i el nou model tarifari s'ajorna al 2014

Segons un comunicat de l'Ajuntament, el futur model preveurà "avantatges per als usuaris del transport públic i, als que siguin fidels al Bicing, facilitats en la forma de pagament i la possibilitat d'adquirir abonaments trimestrals, entre d'altres".

RedaccióActualitzat
La tarifa del sistema públic de bicicletes de Barcelona, el Bicing, s'incrementarà l'1 de febrer un 3%, fins a 46,46 euros (ara val 45,11), un augment corresponent a l'increment de l'IPC.

Segons un comunicat de l'Ajuntament, l'increment es va pactar en una reunió entre el regidor de Mobilitat, Eduard Freixedes, i entitats que van firmar contra l'augment de les tarifes del servei.

Les dues parts s'han compromès a treballar durant el 2013 en un nou model de preus que entri en vigor el 2014 i sigui "sostenible, eficient i que garanteixi la qualitat del servei".

Segons el comunicat, el futur model preveurà "avantatges per als usuaris del transport públic i, als que siguin fidels al Bicing, facilitats en la forma de pagament i la possibilitat d'adquirir abonaments trimestrals, entre d'altres".

El Govern municipal confirma així la seva marxa enrere, ara com ara, en la proposta d'augmentar l'abonament il·limitat en un 116,13%, fins a 97,5 euros, crear un bàsic a 42 euros per a un màxim de 50 viatges, i bons de 10, 50 i 100 usos extres per als usuaris bàsics.

Anar al contingut