Barcelona

El "bicing" arriba a Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un nou servei per potenciar l'ús de la bicicleta com a transport públic. Es diu "bicing" i l'avantatge d'aquest nou servei és que es podran llogar i retornar les bicis a diferents punts estratègics de la ciutat situats prop de grans estacions de tren, metro o bus. Ara mateix hi ha 11 estacions, 200 bicicletes i prop de 350 usuaris donats d'alta. El "bicing" permet fer trajectes dins de Barcelona que habitualment es fan en transport públic.

Actualitzat
Cada usuari paga un abonament anual de 6 euros que li dóna dret a llogar la bicicleta durant 30 minuts. A partir d'aquí cada mitja hora que passi es penalitza amb 30 cèntims d'euro fins a un màxim de 2 hores d'utilització. Per inscriure-s'hi, s'ha de fer a través del web bicing.com. Els usuaris d'aquest primer dia de funcionament al punt de l'Arc de triomf s'han mostrat entusiasmats amb el projecte.

Al maig el "bicing" oferirà 750 bicicletes i 50 punts d'estació, i l'objectiu final és tenir al juliol 1.500 bicicletes i 100 estacions per tota la ciutat. El gerent de mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Àngel Lopez, ha explicat que la previsió és que el servei estigui obert el mateix horari que el metro.
Anar al contingut