Fèretre de Josep Maria Ballarín
Fèretre de Josep Maria Ballarín
Berga

El Berguedà acomiada mossèn Ballarín

El funeral del sacerdot i escriptor Josep Maria Ballarín ha estat a primera hora d'aquesta tarda a l'església de Santa Eulàlia de Berga; després s'ha celebrat l'enterrament a Gòsol

RedaccióActualitzat

Aquesta tarda s'ha fet el funeral del sacerdot i escriptor Josep Maria Ballarín a l'església de Santa Eulàlia de Berga. Centenars de persones s'han congregat en una cerimònia per acomiadar mossèn Ballarín.

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha presidit una emotiva missa, que ha estat gregoriana per desig del mateix Ballarín. Ballarín també volia que mossèn Ramon Barniol i mossèn Eduard Ribera parlessin durant la missa exequial, "sense límit de temps", va demanar expressament amb la ironia que el caracteritzava.

Visiblement emocionat, Barniol ha recordat un Ballarín que era "feliç" amb molt poques coses: "Déu, la família, els amics, els llibres, Catalunya i el Barça".

Personalitats del món de la cultura i la política, com el president Puigdemont o els consellers Oriol Junqueras i Toni Comín també han volgut dir-li l'últim adéu. Entre els assistents a l'acte també hi havia l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i la seva esposa Marta Ferrusola.

Després del funeral, ha tingut lloc l'enterrament a la localitat de Gósol, municipi del Berguedà, però que pertany a la província de Lleida i que forma part del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Durant tot aquest divendres, les despulles del capellà i escriptor van ser vetllades al tanatori de Berga, per on van desfilar familiars, amics i personalitats del món polític i social català.

Ballarín, nascut a Barcelona el 8 de febrer de 1920, va morir divendres als 96 anys. Mossèn Ballarín havia expressat el desig de ser enterrat a Gósol, població on va ser vicari, després de ser el rector del santuari de Queralt durant 35 anys.

A més del llibre "Mossèn Tronxo", que el va fer un dels capellans més coneguts de Catalunya i del qual se n'han venut prop de 100.000 exemplars des del 1989, deixa una extensa obra de més de 40 llibres i centenars d'articles periodístics. L'any 1996 va guanyar el Premi Ramon Llull amb la novel·la "Santa Maria, pa de cada dia".

Anar al contingut