Madrid

El benefici d'Iberia cau un 72% el primer semestre i se situa en els 20,7 milions d'euros

Un comunicat de la companyia remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) reflecteix el gran descens en els beneficis de la companyia aèria, d'un 72% durant el primer semestre. Tot i això, el nombre de passatgers va créixer lleugerament, un 1%, sobretot pels vols de mitjana i llarga distància.

Actualitzat

Les despeses d'Iberia es van incrementar un 3,7% durant els primers sis mesos de l'any, sobretot per l'encariment del carburant. Mentrestant, van baixar les despeses de personal per la reducció de la plantilla i també van caure els ingressos per passatge.

Tot i la caiguda en els beneficis, Iberia va transportar més passatgers, un total de 26,3 milions, un 1% més que en el mateix període de l'any anterior. Les persones que van utilitzar els vols domèstics de la companyia, però, van baixar un 17% i es van situar en els 3,5 milions. En canvi, es van incrementar els passatgers dels trajectes mitjans i llargs. Aquesta situació respon a l'estratègia de la companyia, que pretén reduir el volum d'oferta de vols domèstics i ajustar la ruta Madrid- Barcelona, que competeix amb l'AVE. De fet, l'arribada del tren d'alta velocitat ha obligat Ibèria ha reduir la seva oferta un 20,3%.

Altres dades també indiquen que el transport aeri no passa pel seu millor moment. Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el nombre de passatgers d'avió va baixar el passat mes de juny un 6,17% respecte de l'any passat. L'ús del transport urbà ha experimentat una reducció del 2,6% i el transport metropolità va registrar una disminució de l'1,5%.

Anar al contingut