El membre luxemburguès del comitè executiu del BCE, Yves Mersch, amb una fotografia ampliada del nou bitllet de 50 euros (EFE)
El membre luxemburguès del comitè executiu del BCE, Yves Mersch, amb una fotografia ampliada del nou bitllet de 50 euros (EFE)
Frankfurt

El BCE introduirà el nou bitllet de 50 euros el 4 d'abril de l'any vinent

El bitllet de 50 és el més utilitzat i el més falsificat, per la qual cosa la nova sèrie de bitllets inclou noves marques de seguretat

Actualitzat

El Banc Central Europeu ha anunciat que el 4 d'abril de 2017 introduirà el nou bitllet de 50 euros, que serà més difícil de falsificar perquè inclou les noves marques de seguretat. De fet, el bitllet de 50 és el més falsificat i també el més utilitzat: la quantitat total de bitllets en circulació de totes les denominacions suma uns 18.900 milions d'euros, dels quals 8.500 són en bitllets de 50.

L'organisme comunitari i els bancs centrals estatals han anat substituint gradualment els bitllets de la primera sèrie pels de la sèrie Europa, començant pel de 5 euros i seguint pel de 10 i el de 20. Aquest nou bitllet de 50 euros és el quart de la segona sèrie de bitllets i es preveu que, cap a finals de 2018, hi hagi també en circulació els nous bitllets de 100 i 200 euros.

El nou bitllet inclou una finestra amb retrat com a nou element de seguretat. En mirar el bitllet a contrallum, aquesta finestra mostra un retrat d'Europa, personatge de la mitologia grega, que pot veure's en tots dos costats. A més, a l'anvers s'hi veu un número de color verd que, en inclinar-lo, canvia a blau fosc.

El membre luxemburguès del comitè executiu del BCE, Yves Mersch, ha negat que la decisió de nou incloure el bitllet de 500 euros en la nova sèrie de bitllets Europa tingui a veure amb una desaparició del diner en efectiu. Mersch ha garantit el compromís de la institució amb els diners en efectiu i ha assegurat que "l'efectiu és aquí per quedar-se".

 

Anar al contingut