Alemanya

El BCE considera que està preparat per fer front als riscos inflacionistes

El Banc Central Europeu considera que la seva política monetària està preparada per fer front als riscos inflacionistes. En el seu editorial del butlletí mensual de l'octubre, l'entitat presidida per Jean-Claude Trichet admet l'existència de riscos per a l'estabilitat dels preus a la zona euro, però sempre en el context d'una bona base econòmica. Entre aquestes pressions sobre l'estabilitat dels preus, el BCE destaca la possibilitat de nous encariments del petroli i dels productes agrícoles, pujades salarials més importants del previst i un augment dels preus en els mercats amb una competitivitat baixa. La setmana passada el Banc Central Europeu va mantenir els tipus d'interès en el 4%.

Actualitzat

El BCE ha assegurat que la política monetària està preparada per contrarestar els riscos a l'alça per a l'estabilitat de preus a la zona de l'euro. En aquest sentit, fonts del banc han afirmat que amb la seva actuació "ferma i a temps" s'assegurarà que no es materialitzin els riscos inflacionistes i que les expectatives d'inflació es mantinguin, la qual cosa, diuen, afavorirà "un creixement econòmic sostingut, uns mercats que funcionin bé i una creació de treball duradora".

El BCE ha afirmat que existeixen riscos inflacionistes a l'alça a mig termini, entre els quals destaca la possibilitat de nous encariments del petroli i dels productes agrícoles, pujades salarials superiors a les previstes i un augment dels preus en els mercats amb una competitivitat baixa.

El banc augura que l'abaratiment de l'energia de fa un any i el recent increment substancial del preu del petroli faran que la inflació es mantingui "significativament per sobre del 2%" fins a principis del 2008. Segons el càlcul ràpid de l'oficina d'estadística europea, l'Eurostat, la taxa d'inflació interanual a l'eurozona ha pujat fins al 2,1% al setembre, quatre dècimes més que a l'agost.

La setmana passada el Banc Central Europeu va mantenir els tipus d'interès al 4% i va destacar que, tot i que havia augmentat el nivell d'incertesa, es necessitava informació addicional abans de treure conclusions per la política monetària.

Anar al contingut