Portada del rotatiu "Le Monde"
El president del BCE, Mario Draghi, afirma que els contribuents espanyols ja han pagat molt.

El BCE considera que els contribuents espanyols ja han pagat molt i que ara és el torn dels creditors

El president del BCE, Mario Draghi, afirma que els contribuents espanyols ja han pagat molt i que ara els creditors han de participar en la resolució de la crisi.

RedaccióActualitzat
El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, considera que els contribuents espanyols ja han pagat molt pel rescat financer de la banca espanyola.

En una entrevista publicada al diari "Le Monde", Draghi ha subratllat que cal protegir als inversors però que els creditors hauran d'estar involucrats amb la resolució de la crisi per limitar el compromís dels contribuents.

El president del BCE també ha volgut desmentir categoricament que la moneda única estigui en perill, en referència als analistes que ho posen en dubte i que, segons ha dit, imaginen escenaris catastrofistes. Per Draghi, l'euro és irreversible.

Per la seva banda, el ministre d'Afers Estrangers alemany, Guido Westellwelle, ha donat suport a les últimes reformes del govern de Rajoy, que, segons ha assegurat, contribuiran a crear ocupació i a reduir l'atur.

El cap de la diplomàcia alemanya ha admès que les mesures són dures per molta gent, però que són les úniques possibles. "Estic absolutament convençut que Espanya se'n sortirà, que superarem aquesta difícil situació. M'agradaria donar suport al govern espanyol. Sé que això és difícil per molta gent a Espanya, però només puc donar suport a aquesta direcció perquè sabem que és l'única alternativa per reforçar la idea europea i estic absolutament convençut que la política que acaba de començar el govern espanyol és la manera de crear llocs de treball i de reduir l'atur", ha mantingut Westellwelle.

Mentrestant, les mostres de rebuig a les últimes mesures aprovades pel govern de Rajoy es multipliquen al carrer. L'última ha aplegat desenes de milers de persones als carrers de Bilbao, que reclamen la sobirania econòmica.



Anar al contingut