Nicòsia

El BCE començarà la compra massiva de bons públics el 9 de març

Aquesta compra de bons, anunciada al gener, ha de servir per estimular l'economia i animar la inflació

Actualitzat

El Banc Central Europeu (BCE) començarà la compra massiva de bons públics dilluns vinent, 9 de març. Des de Xipre, el president del BCE, Mario Draghi, ha detallat que la mesura anunciada al gener es posarà en marxa la setmana vinent. El BCE invertirà 60.000 milions d'euros mensuals en l'adquisició d'actius públics i privats, com a mínim fins a finals de setembre del 2016.

Aquesta compra de bons ha de servir per estimular l'economia i animar la inflació. És per això que Draghi ha reiterat la seva disposició a mantenir el programa de compres del sector públic fins que la inflació torni a nivells consistents amb el seu objectiu d'estabilitat de preus, és a dir, una mica per sota del 2%.

Millora en les previsions de creixement

El BCE ha revisat a l'alça les seves previsions de creixement per a la zona euro d'aquest any i el que ve. Les noves projeccions preveuen un creixement de la zona euro de l'1,5% el 2015 i de l'1,9% el 2016, mentre que de cara al 2017 la situa en un 2,1%. Això és una millora respecte als pronòstics del desembre, que situaven el creixement en un 1% el 2015 i un 1,5% el 2016.

Pel que fa a la inflació, ha rebaixat el seu pronòstic per al 2015 i ara preveu que no es registrin canvis, en comptes del 0,7% a l'alça prevista al desembre. Per a l'any vinent, augura una pujada de l'1,5%, dues dècimes per sobre de l'anterior pronòstic. El Consell de Govern del BCE també ha decidit mantenir els tipus d'interès en el 0,05%.

Preguntat sobre la difícil situació a Grècia i per l'esforç del BCE per treure el país d'aquesta situació, Draghi ha recordat que la institució que presideix ha deixat més de 100.000 milions d'euros al país hel·lè i que l'última cosa que se li pot dir és que no està donant suport al país.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut