Frankfurt

El BCE abaixa un quart de punt els tipus d'interès, fins a l'1%, el seu mínim històric

El Banc Central Europeu ha anunciat aquest dijous una rebaixa d'un quart de punt dels tipus d'interès, cosa que situa el preu oficial del diner a l'1%. El BCE ha adoptat aquesta mesura per continuar lluitant contra la recessió. Amb aquesta decisió s'arriba a un nou mínim històric des de la creació de la institució monetària, ara fa 11 anys, i és la setena rebaixa consecutiva des del mes d'octubre de l'any passat. Tot i així, l'índex europeu encara no ha arribat al nivell dels Estats Units, on els tipus se situen entre el 0 i el 0,25%.

Actualitzat
El Banc Central Europeu ha tornat a abaixar els tipus d'interès a la zona euro en un quart de punt, fins a l'1%. Es tracta d'un nivell històricament baix per fer front a la pitjor recessió econòmica des de la Segona Guerra Mundial.

Quan s'ha sabut la notícia, alguns experts han criticat que el BCE encara no hagi reduït el preu del diner fins a un nivell proper al 0%, com els Estats Units, i que tampoc s'hagi decidit a comprar bonus estatals o del sector privat, com han fet la Reserva Federal nord-americana i el Banc d'Anglaterra.

La institució monetària ha contestat aquestes crítiques advertint dels riscos d'abaixar la taxa rectora fins a gairebé el 0% i ha argumentat que ha proporcionat liquiditat il·limitada als bancs a canvi de garanties.
Anar al contingut