Frankfurt

El BCE abaixa un quart de punt els tipus d'interès, fins a l'1,25%

El Banc Central Europeu ha abaixat els tipus d'interès de la zona euro un quart de punt, i els deixa en l'1,25%. El BCE ha precipitat aquesta decisió durant el seu consell de govern a causa de l'empitjorament de la crisi del deute de la zona euro per la situació de Grècia. És la primera decisió de Mario Draghi com a nou president de l'entitat després que Jean-Claude Trichet va abandonar el càrrec fa pocs dies.

RedaccióActualitzat
Draghi s'ha estrenat amb aquesta rebaixa del 0,25%, que hauria de permetre estimular l'economia europea i tranquil·litzar els mercats en un moment d'extrema convulsió a la zona euro.

Ha estat una decisió de sorpresa, ja que no s'esperava que es produís cap rebaixa fins al desembre. En la foto de família d'aquest matí, el nou president ha arribat tard, i ha costat arrancar-li un somriure potser fruit de la decisió d'abaixar els tipus.

Aquesta era una demanda que s'havia fet reiteradament al seu antecessor, el francès Jean-Claude Trichet, però que no s'havia produït.

Precisament, la principal crítica que s'havia fet a Trichet, com a president del BCE, era la seva excessiva reticència a l'hora d'abaixar els tipus. Trichet preferia ser molt cautelós per mirar de contenir la inflació, la seva principal missió al capdavant del BCE.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut