Madrid

El BBVA proposa que els treballadors es paguin part del seu propi acomiadament a través d'un fons

És la proposta que fa el BBVA. Per no perdre poder adquisitiu, el treballador hauria de negociar un increment salarial equivalent als diners destinats a la indemnització.

RedaccióActualitzat

El BBVA ha fet una proposta que ha serà objecte de debat. Aquesta entitat suggereix que els treballadors es paguin part del seu propi acomiadament a través d'un fonsEl servei d'estudis del banc diu que aquest sistema propiciaria que es fessin més contactes indefinits. 

Es tractaria que l'equivalent a 8 dies del salari anual del treballador es dediquessin a la indemnització. Això és aproximadament l'equivalent a un 2% del sou brut anual. L'empleat deixaria de cobrar aquests diners a la nòmina de cada mes, que anirien a un fons individual que s'utilitzaria en cas d'acomiadament o de jubilació.

El banc manté que la mesura no significaria ni una disminució dels salaris ni un increment dels costos laborals. L'empresa surt guanyant perquè una part de la indemnització se la pagaria el mateix afectat. En el cas del treballador, per no perdre part del seu poder adquisitiu, hauria de negociar un increment salarial. 

Aquesta fórmula està a mig camí de la que s'aplica a Àustria i que ja va inspirar un dels punts de la reforma laboral del govern Zapatero el 2010, un capítol que mai s'ha arribat a desenvolupar ni a concretar.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut