Edifici de Catalunya Caixa incorporat al BBVA
Edifici de Catalunya Caixa incorporat al BBVA
Barcelona

El BBVA pacta amb els sindicats un ajust de plantilla de 1.557 persones a Catalunya Caixa

El Sindicat d'Estalvi de Catalunya, CCOO i la UGT han arribat a un preacord amb el BBVA sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació a Catalunya Banc perquè el banc basc ha acceptat reduir de 2.000 a 1.557 el nombre d'acomiadaments

RedaccióActualitzat

El Sindicat d'Estalvi de Catalunya, CCOO i la UGT han arribat a un preacord amb el BBVA sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació a Catalunya Banc perquè el banc basc ha acceptat reduir de 2.000 a 1.557 el nombre d'acomiadaments.

Segons han informat fonts sindicals, s'ha acordat un catàleg de mesures voluntàries i "no traumàtiques", així com alternatives d'ocupació al grup BBVA, que no es duran a terme de manera forçosa. 

Representants de les dues parts han signat aquesta tarda l'acord, que preveu indemnitzacions de fins als 30 dies per any treballat amb un màxim de 30 mensualitats El preacord també contempla mesures d'homologació de les condicions laborals de la plantilla de l'entitat per mantenir el nivell retributiu.

Un bon any per al BBVA en els sis primers mesos

Precisament, aquest matí de divendres s'havien fet públics els resultats dels sis primers mesos de l'any del BBVA, que ha duplicat els beneficis en comparació amb el mateix període de l'any passat. Han guanyat més de 2.700 milions d'euros. Uns beneficis fruit, en bona part, de les plusvàlues generades amb la venda de la seva participació al banc xinès CNCB, i també la incorporació de Catalunya Caixa.

Anar al contingut